Leírás
Étkezési célra használható eritrit alapú édesítőszer
Használati utasítás
Konyhai tippek: Forró italokhoz kitűnő választás: Keverjük holland kakaóporhoz és kész is a házi kakaó. Mivel kevésbé édes, mint a cukor, süteményeknél és desszerteknél érdemes növelni az eritrit mennyiségét. Folyékony közegben kikristályosodhat, így egy finom tiramisuhoz, vagy krémhez inkább a xilit használatát javasoljuk. Az eritrit természetes alapú cukorhelyettesítő. Használja ételek és italok édesítésére széles körben. Bár édesítő értéke 60-80%-a cukorénak, a megfelelő mennyiség hozzáadásával tökéletesen ki tudja azt váltani a receptekben. Karamell készítésére és élesztő felfuttatására nem alkalmas.
Biztonsági figyelmeztetés
Nagyobb mennyiségű fogyasztása hashajtó hatású. Érzékenyebb gyomrúaknál 4-6 hetes hozzászokási periódus javasolt.
Minőség megőrzés
Száraz, hűvös helyen, lezárva tárolja!
Tárolás
Szobahőmérsékletű
Gyártó
Forgalmazó
Nyírfacukor Kft. H-1223 Budapest Művelődés u. 4.
Összetevők
100% eritrit (E968)
Allergén infók
Allergének
Tápanyagok
per 100g | |
---|---|
Energia (kJ) | 0kJ |
Energia (kcal) | 0kcal |
Zsír | 0g |
amelyből telített zsírsavak | 0g |
Szénhidrát | 99,8g |
amelyből cukrok | 0g |
Rost | 0g |
Fehérje | 0g |
Só | 0g |
Alkohol tartalom (%)
0