Leírás
Használati utasítás
A tasak tartalma két ötliteres üveghez elegendő. Forraljunk fel 4,5 l vizet. Öntsük a forrásban lévő vízhez a tasak tartalmát, és néhány percig együtt forraljuk. Hagyjuk kihűlni, majd 4 dl 20%-os ecetet (vagy 8 dl 10%-os ecetet) adjunk hozzá. Néhányszor keverjük meg. Csemegeuborka: Az alaposan megtisztított, megmosott, lehetőleg nem túlságosan nagy uborkát rakjuk ötliteres tiszta üvegekbe. Falapocskával szorítsuk le. Üvegenként szórjunk bele 10-12 dkg cukrot. A kihűlt lét öntsük rá az uborkákra, ügyelve, hogy a fűszerek egyenletesen osztódjanak el a két üveg között. Ezután megnedvesített celofánnal kössük le az üvegeket. Ecetes paprika: Ugyanúgy járjunk el, mint a csemegeuborkánál, de cukrot nem teszünk hozzá. Káposztával töltött paprika: A cecei vagy bogyiszlói paprika belsejét kicsumázzuk és enyhén sózott, köménymagozott, csíkra vágott friss káposztával megtöltjük.
Biztonsági figyelmeztetés
A Kapros savanyúságtartósító szer használata esetén más tartósítószer alkalmazása esetleg veszélyes lehet, s ezért tilos!
Minőség megőrzés
Száraz, hűvös helyen tárolandó!
Tárolás
Szobahőmérsékletű
Gyártó
Szilasfood Kft. 2143 Kistarcsa Nagytarcsai út 6.
Forgalmazó
Szilasfood Kft. 2143 Kistarcsa Nagytarcsai út 6. Tel.: 28-450-757 www.szilasfood.hu
Összetevők
Konyhasó, Mustármag, Tartósítószer (nátrium-benzoát), Koriandermag, Kapormag (min. 1%), Fekete bors, Tört babérlevél
Allergén infók
Allergének
Tápanyagok
Energia (kJ) | 0kJ |
Energia (kcal) | 0kcal |
Zsír | 0g |
amelyből telített zsírsavak | 0g |
Szénhidrát | 0g |
amelyből cukrok | 0g |
Rost | 0g |
Fehérje | 0g |
Só | 0g |
Alkohol tartalom (%)
0