Leírás
Használati utasítás
Hozzávalók: 1000 g gyümölcs, 500 g kristálycukor Felhasználási javaslat: 1. Az előkészített gyümölcsöt aprítsa a kívánt méretre, vagy pépesítse és ezután mérjen ki 1000 g-ot. 2. A kimért kristálycukorból vegyen ki három evőkanálnyi mennyiséget, és keverje össze a tasak tartalmával. 3. A gyümölcshöz adja hozzá a keveréket és egy főzőedényben kevergetve melegítse forrásig. 4. Adja hozzá a maradék cukrot, és az oldódástól számított 3-5 percig főzze folyamatos keverés mellett. 5. Az előkészített üvegeket töltse peremig, majd azonnal zárja le, és pár percre állítsa fejre. Tippek: - Gyümölcszselé készítésekor 1000 g gyümölcs levét préselje ki, és a továbbiakban a felhasználási javaslat szerint járjon el. - A jobb zselésedés érdekében javasoljuk, hogy nagyobb mennyiségű gyümölcsöt kisebb adagokban készítsen el. 2-3 adagnyi mennyiségnél ne készítsen nagyobb mennyiséget egy főzőedényben. - Őszibarack és nektarin eltevésekor javasoljuk, hogy adagonként egy citrom levét adja a kimért gyümölcshöz. - A kész dzsemet száraz, hűvös, fénytől védett helyen tárolja és felbontás után tartsa hűtőszekrényben. - A felhasználni kívánt befőttes üvegeket és tetőket alaposan mossa ki, a tetőket áztassa be legalább 15 percig.
Biztonsági figyelmeztetés
Minőség megőrzés
Száraz, hűvös helyen tárolandó!
Tárolás
Szobahőmérsékletű
Gyártó
Szilasfood Kft. 2143 Kistarcsa Nagytarcsai út 6.
Forgalmazó
Szilasfood Kft. 2143 Kistarcsa Nagytarcsai út 6. Receptek, tippek, termékek: www.szilasfood.hu
Összetevők
Dextróz, Étkezési sav (citromsav), Zselésítő anyag (pektin), Savanyúságot szabályozó anyag (kálium-citrát), Tartósítószer (kálium-szorbát), Növényi zsír
Allergén infók
Allergének
Tápanyagok
Energia (kJ) | 0kJ |
Energia (kcal) | 0kcal |
Zsír | 0g |
amelyből telített zsírsavak | 0g |
Szénhidrát | 0g |
amelyből cukrok | 0g |
Rost | 0g |
Fehérje | 0g |
Só | 0g |
Alkohol tartalom (%)
0