Leírás
Zselésítő befőzőszer
Használati utasítás
A tasak tartalma 1,5 kg gyümölcshöz + 0,20 kg cukorhoz elegendő, melyből 1,7 kg lekvár készíthető. Befőzési útmutató: Nagyon fontos, hogy először a gyümölcsöt főzze össze a zselésítőszerrel, és csak ezután adja hozzá a cukrot! 1. A gyümölcsöt alaposan mossa meg, magozza ki, turmixolja vagy darálja le, majd ezután mérje meg. 2. A gyümölcspépbe jól keverje bele a zselésítőszert. 3. Állandó keverés közben forralja fel (magas hőfokon) a gyümölcsös-zselésítőszeres keveréket. 4. A forrásban lévő péphez adja hozzá a cukrot, keverje össze, majd újra forralja fel, és forrástól számítva 5 percig főzze. 5. Az előre alaposan elmosott és lecsepegtetett üvegeket töltse peremig, és azonnal zárja le. Hasznos tanácsok: Amennyiben Ön lekvárját keményebbre szeretné készíteni, úgy egy citrom levét még adja a főzethez. Figyelem! Lédús gyümölcsök esetén, mint például a meggy, cseresznye, őszibarack, dinnye, körte, stb. dupla adag Haas Quittin 4:1 zselésítő befőzőszert használjon. A Haas Quittin 4:1 zselésítő befőzőszerrel cukor hozzáadása nélkül is készíthető lekvár. Ebben az esetben 0,20 kg Haas Glukonont számítson 1,5 kg gyümölcshöz, és másfél tasak zselésítőszert adjon hozzá.
Biztonsági figyelmeztetés
Minőség megőrzés
Száraz, hűvös helyen tárolandó! Minőségét megőrzi (nap, hónap, év): a tasak hátoldalán jelzett időpontig.
Tárolás
Szobahőmérsékletű
Gyártó
Ed.Haas Hungaria Kft. 9241 Jánossomorja, Pez-Haas ut 1. Telefon: 96/513-440 www.edhaas.hu
Forgalmazó
Ed.Haas Hungaria Kft. 9241 Jánossomorja, Pez-Haas ut 1. Telefon: 96/513-440 www.edhaas.hu
Összetevők
Sűrítőanyag (pektinek), Maltodextrin, Savanyúságot szabályozó anyag (citromsav), Tartósítószer (szorbinsav), Részben hidrogénezett növényi olaj (pálmaolaj)
Allergén infók
Nyomokban TEJből készült termékeket, SZÓJÁT és SZULFITOKat is tartalmazhat.
Allergének
Tartalmazhat: Tej, Szója, Kén-dioxid / Szulfitok
Tápanyagok
Energia (kJ) | 0kJ |
Energia (kcal) | 0kcal |
Zsír | 0g |
amelyből telített zsírsavak | 0g |
Szénhidrát | 0g |
amelyből cukrok | 0g |
Rost | 0g |
Fehérje | 0g |
Só | 0g |
Alkohol tartalom (%)