Leírás
Cukortakarékos zselírozóanyag házi befőzéshez
Használati utasítás
Adagolás: 3000 g gyümölcs (előkészített), 750 g cukor, 1 tasak XXL Dzsemfix 4:1. 1. Lekvár készítéséhez a megtisztított, kimért gyümölcsöt szükség szerint daraboljuk, majd az egészet pépesítjük. Dzsem készítéséhez a megtisztított, kimért gyümölcs felét apróra vágjuk, másik felét pépesítjük. 2. Az előkészített gyümölcsöt egy főzőedénybe öntjük. A dzsemfixet a kimért cukorral elkeverjük, és a gyümölcshöz adjuk, majd állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a lekvárt vagy dzsemet folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről. 3. Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük, jól lezárjuk és kb. 5 percre fejre állítjuk. Tipp: - Őszibarack eltevése esetén használjunk 2 tasak XXL Dzsemfixet a megadott gyümölcs és cukor mennyisége mellé. - Friss helyett használhatunk fagyasztott gyümölcsöt is. Felolvasztás, lecsepegtetés után mérjük ki a szükséges mennyiséget. - A kész lekvárt száraz, hűvös helyen, a felnyitott üveget hűtőszekrényben tároljuk. - További tippek, javaslatok: www.befozok.hu oldalon.
Biztonsági figyelmeztetés
Minőség megőrzés
Minőségét megőrzi a tasakon jelzett hónap végéig. Száraz, hűvös helyen tartandó!
Tárolás
Szobahőmérsékletű
Gyártó
Dr. Oetker Magyarország Élelmiszer Kft., 9241 Jánossomorja, Franck u. 38-40.
Forgalmazó
Dr. Oetker Magyarország Élelmiszer Kft., 9241 Jánossomorja, Franck u. 38-40. Receptek, tippek, információk Dr. Oetker Mesterkonyha Tel.: 06-80-638-537 (OET-KER) www.oetker.hu
Összetevők
Dextróz, Zselésítőanyag (pektinek (E 440)), Savanyúságot szabályozó anyag (citromsav (E 330)), Tartósítószer (szorbinsav (E 200))
Allergén infók
Allergének
Tápanyagok
Energia (kJ) | 0kJ |
Energia (kcal) | 0kcal |
Zsír | 0g |
amelyből telített zsírsavak | 0g |
Szénhidrát | 0g |
amelyből cukrok | 0g |
Rost | 0g |
Fehérje | 0g |
Só | 0g |
Alkohol tartalom (%)
0