Tápanyagok
100 g termékben | |
---|---|
Energia | 1683 kJ/396 kcal |
Zsír | 0 g |
amelyből telített zsírsavak | 0 g |
Szénhidrát | 99 g |
amelyből cukrok | 99 g |
Fehérje | 0 g |
Só | 0 g |
Elkészítés és felhasználás
Felhasználása a legtöbb hagyományos recept esetében azonos a fehér cukorral. Felhasználása: Termékünket bátran ajánljuk például kávéhoz, teához, süteményekhez, vagyis minden olyan ételhez és italhoz, amelyhez korábban fehér cukrot adott.
Tárolás
Minőségét korlátlan ideig megőrzi. Száraz, hűvös helyen tartandó.
Tárolási típus
Szobahőmérsékletű
Kapcsolat
1. Magyar Cukor Manufaktúra Kft. 7400 Kaposvár Iparos utca 4. Tel.: +36 82 527 260 E-mail: info@1mcm.hu www.cukormanufaktura.hu www.facebook.com/1.MagyarCukorManufaktura
Termék információk
A cukor útja "Minden út - jó út ami elvezet valahova.„ Magyarországon, 1419-ben találjuk az első feljegyzést a cukorról, Zsigmond király udvarában. 1638-ban megérkeztek az első holland telepesek akik 1639-ben cukornádat kezdtek termeszteni. Az első cukorszállítmány 996-ban érkezett Szíriából és Egyiptomból Velencébe. A nádcukor eredete: Bár ma már sok országban termesztik, a nádcukor eredetileg Ázsia déli, délkeleti-részéről származik. A virágzás előtt learatott cukornádból befőzéssel nyerik ki a szirup állagú levet, melyet aztán édesítésre használtak. A helyiek később felfedezték, hogy a beszáradt szirup kristályos állagúvá áll össze, így pedig tárolása, szállítása és a vele való kereskedés is könnyebbé vált. Mivel az öreg kontinensen ekkoriban egyedüli édesítőszerként csak a mézet ismerték, a keleti eredetű újdonság természetesen hamar kedvelt árucikké vált. Innen ered a közismert mondás is: „viszik, mint a cukrot".
Forgalmazó címe
1. Magyar Cukor Manufaktúra Kft. 7400 Kaposvár Iparos utca 4.
Előírt terméknév
Nádcukor
Cég címe
7400 Kaposvár Iparos utca 4.
Mondja el véleményét!
Hozzászólás írásához kérjük jelentkezzen be!