Összetevők
Kukoricakeményítő,Természetes aromák (citrom, tejszín, rum),Színezék (karotinok)Tápanyagok
100 g portermék átlagosan tartalmaz | |
---|---|
Energia | 1470 kJ/346 kcal |
Zsír | 0 g |
amelyből telített zsírsavak | 0 g |
Szénhidrát | 86,0 g |
amelyből cukrok | 0,1 g |
Fehérje | 0,5 g |
Só | 0,02 g |
cukrokból laktóz: <0,1 g |
Allergiával kapcsolatos információk
Glutént tartalmazó gabonafélék:Nem tartalmaz
Tej:Tartalmazhat
Kén-dioxid / Szulfitok:Tartalmazhat
Egyéb információk
Áthúzott kalász szimbólum - HU-016-010
Gyártó címe
Ed. Haas Hungaria Kft. 9241 Jánossomorja, Pez-Haas út 1. www.haas.hu
Elkészítés és felhasználás
Felhasználási javaslat: A tasak tartalmát 5 dkg cukorral és fél liter tejből vagy laktózmentes tejből kb. 8 evőkanálnyival csomómentesre keverjük. A maradék tejet is hozzáadva, folyamatos kevergetés mellett az egészet felforraljuk. A pudingot hideg vízzel kiöblített formákba töltjük, s hideg helyre tesszük. Miután kihűlt, a puding a formából kifordítható. A tasak tartalma 4 adag elkészítéséhez elegendő.
Tárolás
Minőségét megőrzi (nap, hónap, év): a csomagolás hátoldalán jelzett időpontig. Száraz, hűvös helyen tárolandó.
Tárolási típus
Szobahőmérsékletű
Kapcsolat
Ed. Haas Hungaria Kft. 9241 Jánossomorja, Pez-Haas út 1. www.haas.hu
Receptek
Receptajánlat Gluténmentes pudingos oroszkrém minitorta Hozzávalók a piskótához (3-4 minitortához): 4 tojás, 50 g Haas Natural Étkezési keményítő, 25 g rizsliszt, 60 g cukor Hozzávalók a krémhez: 1 tasak Haas Natural Oroszkrém torta pudingpor, 3 ek cukor, 3 dl tej, 80 g vaj vagy margarin, 1 ek mazsola, 1 kk rum aroma Hozzávalók a díszítéshez: Tejszínhab, citromkarika Elkészítés: A piskótához kemény habbá verjük a tojásfehérjét. A cukorral habosra keverjük a tojássárgáját, majd hozzáadagoljuk a keményítővel elkevert rizslisztet, végül a felvert fehérjével óvatosan összeforgatjuk. Kiolajozott, lisztezett tepsiben vagy kapcsos tortaformában kb. 30 perc alatt 160 fokon megsütjük. Ha kihűlt, 10-12 cm átmérőjű korongokat szaggatunk ki a piskótából. A krémhez kevés tejjel és 3 evőkanál cukorral simára keverjük a pudingport, hozzáadjuk a többi tejet és lassú tűzön folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük. Ha kihűlt, kihabosítjuk a szobahőmérsékletű margarinnal vagy vajjal és hozzákeverjük a kevés vízzel hígított rumaromába áztatott mazsolát. A krémmel megkenjük a piskótakorongokat és a piskóta magasságától függően 2-3 korongot egymásra rétegezünk. A tetejét tejszínhabbal és citromkarikával díszítjük.
Előírt terméknév
Citrom, tejszín és rum ízű pudingpor. Főzéssel készítendő.
Cég címe
9241 Jánossomorja, Pez-Haas út 1.
Mondja el véleményét!
Hozzászólás írásához kérjük jelentkezzen be!