Összetevők
Cukor,Búzaliszt,8,3% zsírszegény kakaópor,Módosított keményítő,Búzakeményítő,Glükózszirup,4,8% dekor cukor (cukor, sovány tejpor, kakaómassza, kakaóvaj, zsírszegény kakaópor, emulgeálószer (lecitinek), glükózszirup, fényezőanyagok (sellak, gumiarábikum), csomósodást gátló anyag (talkum)),Térfogatnövelő szerek (kálium-tartarátok, nátrium-karbonátok),1,8% csokoládépor (cukor, kakaómassza, zsírszegény kakaópor, természetes aroma),Emulgeálószerek (zsírsavak mono- és digliceridjeinek tejsav-észterei, zsírsavak poliglicerin észterei, zsírsavak mono- és digliceridjei),Kókuszolaj,Keményítő,Zselatin,Tejfehérje (tejcukrot tartalmaz),AromaTápanyagok
Elkészített tortában: 100 g | Elkészített tortában: 1 szelet (kb. 62 g) | %* | |
---|---|---|---|
Energia: | 1158 kJ | 718 kJ | 9% |
276 kcal | 171 kcal | ||
Zsír: | 13 g | 7,9 g | 11% |
-amelyből telített zsírsavak: | 6,2 g | 3,9 g | 20% |
Szénhidrát: | 33 g | 21 g | 8% |
-amelyből cukrok: | 20 g | 13 g | 14% |
Rost: | 1,5 g | 0,9 g | |
Fehérje: | 5,9 g | 3,7 g | 7% |
Só: | 0,38 g | 0,24 g | 4% |
A termékből 250 ml tej (1,5% zsírtartalmú), 80 g margarin (72% zsírtartalmú) és 3 db tojás (M-es) hozzáadásával 12 szelet készíthető. | |||
*Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ/2000 kcal). |
Allergiával kapcsolatos információk
Tojás:Tartalmazhat
Tej:Tartalmaz
Diófélék:Tartalmazhat
Búza:Tartalmaz
Gyártó címe
Dr. Oetker Kft., 9241 Jánossomorja, Franck u. 38-40.
Tárolás
Minőségét megőrzi a zárófedélen jelzett hónap végéig. Száraz, hűvös helyen tartandó!
Tárolási típus
Szobahőmérsékletű
További leírás
Ínycsiklandó receptek: Dr. Oetker sütni jó!
Kapcsolat
Dr. Oetker Kft., 9241 Jánossomorja, Franck u. 38-40. Receptek, tippek, információk Dr. Oetker Mesterkonyha Tel.: 06-80-638-537 (OET-KER) www.oetker.hu
Márka információk
Dr. Oetker - 100 éve egy darabka otthon
Receptek
További hozzávalók: Tortaalaphoz: 80 g lágy margarin 3 db tojás (M-es) Csokoládés tortakrémhez: 250 ml hideg tej Alsó és felső sütés: kb. 170°C (előmelegítve) Légkeveréses sütés: kb. 150°C (előmelegítve) Sütési idő: kb. 35-40 perc Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait! Előkészítés: A szív alakú papírformát az előírásnak megfelelően összehajtjuk és egy kb. 35x40 cm-es tepsibe tesszük. A sütőt előmelegítjük. 1. Tortaalap elkészítése: A tasak tartalmát egy keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tojásokat és a lágy margarint, majd konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 percig keverjük. A tésztát az előkészített sütőformában egyenletesen elosztjuk, tetejét elsimítjuk. A tepsit a sütő középső részébe tesszük és a tortát megsütjük. Sütés után a tortát süteményrácsra tesszük és a sütőformában hagyjuk kihűlni. 2. Csokoládés krém elkészítése: A hideg tejet egy magas falú keverőedénybe öntjük, majd hozzáadjuk a krémport. Konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 percig keverjük. Az elkészült krémet tegyük egy kb. 10-12 mm Ø díszítőfejjel ellátott habzsákba. 3. Torta összeállítása: A papír sütőformából kivesszük a tortaalapot, majd vízszintesen egyszer átvágjuk. Az alsó tortalapot egy tortatálra helyezzük, majd a krém kb. feléből tetszőleges halmokat nyomunk a tésztára. Rátesszük a felső tortalapot, majd a maradék krémmel díszítjük a torta tetejét. A dekorcukor lapokkal megszórjuk a tortát, majd tálalásig, legalább 2 órára, hűtőszekrénybe helyezzük. Tipp: - Tetszés szerint a halmok helyett a lapok közé is kenhetjük a krémet, majd a maradék krémmel kenjük be a torta oldalát és tetejét. - Készítsünk mogyorós-csokoládés krémet: a krémporhoz felverés után keverjünk hozzá 60 g mogyorókrémet és ezzel a krémmel töltsük és díszítsük a tortánkat. Tetejére tetszés szerint szórjunk durvára vágott mogyorót.
Forgalmazó címe
Dr. Oetker Kft., 9241 Jánossomorja, Franck u. 38-40.
Előírt terméknév
Süteménypor csokoládés torta készítéséhez.
Cég címe
9241 Jánossomorja, Franck u. 38-40.
Nutrition Other Text
A termékből 250 ml tej (1,5% zsírtartalmú), 80 g margarin (72% zsírtartalmú) és 3 db tojás (M-es) hozzáadásával 12 szelet készíthető. Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ/2000 kcal).
Mondja el véleményét!
Hozzászólás írásához kérjük jelentkezzen be!