A Élelmiszer Webáruház Cegléd - SPAR Partner honlapja a legjobb felhasználói élmény érdekében sütiket (cookie) alkalmaz. Weboldalunk használatával jóváhagyod a sütik használatát. További tudnivalók

Dr. Oetker szárított teljes kiőrlésű rozskovász 15 g

Dr. Oetker szárított teljes kiőrlésű rozskovász 15 g
Gyártó: DR. OETKER MO.KER.KFT
Cikkszám: 504523005
249 Ft
Hűségpont érték:
Tartalmaz 18% ÁFA-t, nem tartalmazza a szállítási díjat
+
Hozzáadás a bevásárlólistához! Hozzáadás a bevásárlólistához!
Doboz ikon 1 karton = 28 db
Kérjük, adja meg a képen látható kódot az űrlap elküldése előtt!

Összetevők

Szárított teljes kiőrlésű rozskovász (teljes kiőrlésű rozs liszt, starter kultúra)

Tápanyagok

 100 g termékben:
Energia:1326 kJ
315 kcal
Zsír:2,4 g
-amelyből telített zsírsavak:0,4 g
Szénhidrát:37 g
-amelyből cukrok:1,5 g
Rost:26 g
Fehérje:13 g
Só:0,00 g

Allergiával kapcsolatos információk


Tojás:Tartalmazhat
Tej:Tartalmazhat
Rozs:Tartalmaz

Gyártó címe

Dr. Oetker Kft., 9241 Jánossomorja, Franck u. 38-40.

Tárolás

Minőségét megőrzi a tasakon jelzett hónap végéig. Száraz, hűvös helyen tartandó!

Tárolási típus


Szobahőmérsékletű

Kapcsolat

Dr. Oetker Kft., 9241 Jánossomorja, Franck u. 38-40. Receptek, tippek, információk Dr. Oetker Mesterkonyha Tel.: 06-80-638-537 (OET-KER) www.oetker.hu

Receptek

Receptjavaslat: Kovászos kenyér Hozzávalók: 500 g búzaliszt, 1 tasak Dr. Oetker szárított rozskovász, 1 tasak Dr. Oetker instant élesztő, 1 ek. (kb. 10 g) só, 1 tk. (kb. 7 g) cukor, 300 ml meleg víz, 2 ek. napraforgó olaj. Elkészítés: - Egy tálban összekeverjük a búzalisztet, az instant élesztőt, a rozskovászt, a sót és a cukrot. Hozzáadjuk az olajat és a meleg vizet, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) legalább 3 percig dagasztjuk. Egy tiszta konyharuhával letakarjuk és meleg helyen kb. 1 órát kelesztjük. - Amikor a tészta megkelt, lisztezett felületen kézzel átgyúrjuk, hosszúkás cipót formázunk és sütőpapírral bélelt tepsire (kb. 35x40 cm) helyezzük. A tetejét éles késsel több helyen bevágjuk (max. 1 cm mélyen) és vízzel megkenjük (kb. 1 ek). Meleg helyen további kb. 1 órát kelni hagyjuk. - A sütőt előmelegítjük kb. 220°C-ra (alsó-felső sütés). - Ha megkelt a kenyér, a tepsit a sütő középső részébe helyezzük, és 15 percig sütjük. Az idő leteltével a sütő hőmérsékletét kb. 190°C-ra visszavesszük, majd a kenyeret további kb. 30-40 percig aranybarna színűre sütjük. Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait! - A kész kenyeret sütőrácsra tesszük és hűlni hagyjuk. Tipp: - Ha lisztes felületű kenyeret szeretnénk, formázás után lisztezett deszkán forgassuk meg a cipót és egy kevés vizet spricceljünk a tetejére. - Ha ropogósabb kenyeret szeretnénk, helyezzünk a sütő aljába egy hőálló tálba (kb. 25 cm Ø) 2 ujjnyi magasságban vizet és ezzel együtt melegítsük elő a sütőt. A megfelelő eredmény eléréséhez a vizet a sütés végéig hagyjuk a sütőben. További tippekért és receptötletekért látogasson el a www.oetker.hu weboldalra.

Forgalmazó címe

Dr. Oetker Kft., 9241 Jánossomorja, Franck u. 38-40.

Előírt terméknév

Szárított rozskovász

Cég címe

9241 Jánossomorja, Franck u. 38-40.

Nincsenek beküldve vélemények

Mondja el véleményét!

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezzen be!

Elfelejtett jelszó - Regisztráció

Válaszd ki a számodra megfelelő idősávot
Kiszállításkor kártyával is fizethetsz
Ingyenes szállítás Cegléden 30000Ft felett