Összetevők
Szárított teljes kiőrlésű rozskovász (teljes kiőrlésű rozs liszt, starter kultúra)Tápanyagok
100 g termékben: | |
---|---|
Energia: | 1326 kJ |
315 kcal | |
Zsír: | 2,4 g |
-amelyből telített zsírsavak: | 0,4 g |
Szénhidrát: | 37 g |
-amelyből cukrok: | 1,5 g |
Rost: | 26 g |
Fehérje: | 13 g |
Só: | 0,00 g |
Allergiával kapcsolatos információk
Tojás:Tartalmazhat
Tej:Tartalmazhat
Rozs:Tartalmaz
Gyártó címe
Dr. Oetker Kft., 9241 Jánossomorja, Franck u. 38-40.
Tárolás
Minőségét megőrzi a tasakon jelzett hónap végéig. Száraz, hűvös helyen tartandó!
Tárolási típus
Szobahőmérsékletű
Kapcsolat
Dr. Oetker Kft., 9241 Jánossomorja, Franck u. 38-40. Receptek, tippek, információk Dr. Oetker Mesterkonyha Tel.: 06-80-638-537 (OET-KER) www.oetker.hu
Receptek
Receptjavaslat: Kovászos kenyér Hozzávalók: 500 g búzaliszt, 1 tasak Dr. Oetker szárított rozskovász, 1 tasak Dr. Oetker instant élesztő, 1 ek. (kb. 10 g) só, 1 tk. (kb. 7 g) cukor, 300 ml meleg víz, 2 ek. napraforgó olaj. Elkészítés: - Egy tálban összekeverjük a búzalisztet, az instant élesztőt, a rozskovászt, a sót és a cukrot. Hozzáadjuk az olajat és a meleg vizet, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) legalább 3 percig dagasztjuk. Egy tiszta konyharuhával letakarjuk és meleg helyen kb. 1 órát kelesztjük. - Amikor a tészta megkelt, lisztezett felületen kézzel átgyúrjuk, hosszúkás cipót formázunk és sütőpapírral bélelt tepsire (kb. 35x40 cm) helyezzük. A tetejét éles késsel több helyen bevágjuk (max. 1 cm mélyen) és vízzel megkenjük (kb. 1 ek). Meleg helyen további kb. 1 órát kelni hagyjuk. - A sütőt előmelegítjük kb. 220°C-ra (alsó-felső sütés). - Ha megkelt a kenyér, a tepsit a sütő középső részébe helyezzük, és 15 percig sütjük. Az idő leteltével a sütő hőmérsékletét kb. 190°C-ra visszavesszük, majd a kenyeret további kb. 30-40 percig aranybarna színűre sütjük. Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait! - A kész kenyeret sütőrácsra tesszük és hűlni hagyjuk. Tipp: - Ha lisztes felületű kenyeret szeretnénk, formázás után lisztezett deszkán forgassuk meg a cipót és egy kevés vizet spricceljünk a tetejére. - Ha ropogósabb kenyeret szeretnénk, helyezzünk a sütő aljába egy hőálló tálba (kb. 25 cm Ø) 2 ujjnyi magasságban vizet és ezzel együtt melegítsük elő a sütőt. A megfelelő eredmény eléréséhez a vizet a sütés végéig hagyjuk a sütőben. További tippekért és receptötletekért látogasson el a www.oetker.hu weboldalra.
Forgalmazó címe
Dr. Oetker Kft., 9241 Jánossomorja, Franck u. 38-40.
Előírt terméknév
Szárított rozskovász
Cég címe
9241 Jánossomorja, Franck u. 38-40.
Mondja el véleményét!
Hozzászólás írásához kérjük jelentkezzen be!