Összetevők
Térfogatnövelő szer (ammónium-hidrogén-karbonát (E 503))Gyártó címe
Dr. Oetker Magyarország Élelmiszer Kft. 9241 Jánossomorja Franck u. 38-40.
Elkészítés és felhasználás
Elegendő 500 g liszthez
Tárolás
Száraz, hűvös helyen tartandó!
Tárolási típus
Szobahőmérsékletű
Kapcsolat
Dr. Oetker Magyarország Élelmiszer Kft. 9241 Jánossomorja Franck u. 38-40.
Receptek
Hatlapos krémes Tészta: 500 g liszt, 100 g vaj vagy margarin, 150 g porcukor, 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor, 100 ml tej, 1 tasak Dr. Oetker Szalalkáli, 2 tojás, 1 evókanál méz Krém: 2 tojás, 3 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding csokoládés, 300 g cukor, 1 l tej, 100 g vaj, 2 tasak Dr. Oetker Vanillincukor Díszítés: Porcukor és vanillincukor keveréke Elkészítés: A szalalkálit feloldjuk a tejben, majd a többi hozzávalóval együtt tésztává gyúrjuk. A tésztát hat egyenlő részre osztjuk és lisztezett munkalapon egyenként kinyújtjuk kb. 25 x 30 cm méretű lapokká. A lapokat vajjal kikent sütőlemezen (vagy tepsi hátán) megsütjük. A 2 tojássárgájából, pudingporból, cukorból a tejjel sűrű krémet főzünk, még melegen belekeverjük a vajat és a habbá vert tojásfehérjéket. A krémmel megtölrjük a tésztalapokat, és a ha kihűlt, a süteményt hűtőszekrénybe tesszük. Másnap vaníliás porcukorral meghintjük, és tetszés szerint szeleteljük. Sütési hőmérséklet: 180°C (alsó- felső sütés előmelegítve). Sütési idő: kb. 6-8 perc.
Forgalmazó címe
Dr. Oetker Magyarország Élelmiszer Kft. 9241 Jánossomorja Franck u. 38-40.
Előírt terméknév
Szalalkáli
Cég címe
9241 Jánossomorja Franck u. 38-40.
Mondja el véleményét!
Hozzászólás írásához kérjük jelentkezzen be!