Gyártó címe
Dr. Oetker Kft., 9241 Jánossomorja, Franck u. 38-40. www.oetker.hu
Elkészítés és felhasználás
400 g liszthez ajánljuk.
Tárolás
Minőségét megőrzi a tasakon jelzett hónap végéig. Száraz, hűvös helyen tartandó!
Kapcsolat
Dr. Oetker Kft., 9241 Jánossomorja, Franck u. 38-40. www.oetker.hu Receptek, tippek, információk Dr. Oetker Mesterkonyha Tel.: 06-80-638-537 (OET-KER) www.oetker.hu
Márka információk
1930-as évek hangulatát idéző csomagolásban Morzsák a múltból A Dr. Oetker sütőpor gyors népszerűségében kulcsszerepet játszottak a biztos sikert ígérő receptötletek. Kezdetben a tasakok hátoldalán, majd a receptesfüzetekben, a szakácskönyvekben, ma pedig a sütnijól oldalán érhetőek el az ínycsiklandó Dr. Oetker-receptek. 1950-as évek hangulatát idéző csomagolásban Morzsák a múltból A Dr. Oetker logóban látható világos fej a termékeinket választó, bölcs döntést hozó háziasszonyt jelképezi. A cég szlogenje is így hangzott a századelőn: \"Világos fej, biztos siker.\" 1980-as évek hangulatát idéző csomagolásban Morzsák a múltból A külföldi nevek magyarra fordítása bevett szokás volt a századelőn. Termékeinken a márkanév hosszú évtizedeken át kiejtés szerint került megjelenítésre: Dr. Ötker.
Receptek
Cukormázas csillagok Hozzávalók: 500 g búzaliszt, 2 csapott tk. Dr. Oetker Sütőpor, 100 g őrölt dió, 50 g őrölt mogyoró, 200 g porcukor, 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor, 2 db tojás (M-es), 2 ek. tej, 2 tk. mandula aroma, 250 g margarin. Díszítés: 100 g porcukor, 1 tasak Dr. Oetker Habfixáló, 2-3 teáskanál víz, Dr. Oetker Tortadara színes. A hozzávalókat konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) összedolgozzuk, majd lisztezett felületen 5 mm vékonyra nyújtjuk. A tésztát csillagformával kiszaggatjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd megsütjük. Alsó és felső sütés: kb. 200℃ (előmelegítve) Sütési idő: kb. 10-12 perc A cukormázat elkészítjük és a kihűlt csillagokat bevonjuk, majd tortadarával díszítjük. Szívecskés sütemény Hozzávalók: Rózsaszín tészta: 200 g búzaliszt, 2 tk. Dr. Oetker Sütőpor, 2 db tojás (M-es), 100 g cukor, 100 g lágy margarin, 2 ek. tej, piros ételszínezék. Sárga tészta: 300 g búzaliszt, 3 tk. Dr. Oetker Sütőpor, 3 db tojás (M-es), 150 g cukor, 200 g lágy margarin, 3 ek. tej, 1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj. Rózsaszín tészta: A hozzávalókat konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton kb. 3 perc alatt habosra keverjük. A tésztát a zsiradékkal kikent sütőformába (kb. 11x25 cm) simítjuk és kb. 35-40 perc alatt megsütjük. A kihűlt tésztát szeletekre vágjuk és kb. 5 cm-es kiszúróval kiszaggatjuk. Sárga tészta: A hozzávalókat konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton kb. 3 perc alatt habosra keverjük. A tésztát habzsákba töltjük, a sütőforma hosszanti és rövid oldala mentén egy-egy „csík\" tésztát nyomunk a formába. A kiszúrt szíveket a „tésztacsíkok\" közé állítjuk, majd a maradék tésztát a formában egyenletesen elosztjuk és a tetejét óvatosan elsimítjuk. A formát a sütő alsó harmadában lévő rácsra tesszük és a süteményt megsütjük. Tetszés szerint díszítjük. Alsó és felső sütés: kb. 180℃ (előmelegítve) Sütési idő: kb. 55-60 perc
Forgalmazó címe
Dr. Oetker Kft., 9241 Jánossomorja, Franck u. 38-40. www.oetker.hu
Cég címe
9241 Jánossomorja, Franck u. 38-40.
Mondja el véleményét!
Hozzászólás írásához kérjük jelentkezzen be!