Tápanyagok
Elkészített süteményben: 100 g | Elkészített süteményben: 1 darabban (kb. 51 g) | %* | |
---|---|---|---|
Energia: | 1872 kJ | 955 kJ | 11 |
448 kcal | 229 kcal | 11 | |
Zsír: | 25 g | 13 g | 19 |
-amelyből telített zsírsavak: | 5,0 g | 2,5 g | 13 |
Szénhidrát: | 49 g | 25 g | 10 |
-amelyből cukrok: | 26 g | 13 g | 14 |
Rost: | 1,5 g | 0,8 g | |
Fehérje: | 5,5 g | 2,8 g | 6 |
Só: | 0,63 g | 0,32 g | 5 |
*Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ/2000 kcal). | |||
A termékből 1 darab tojás (M-es), 125 ml napraforgóolaj és 125 ml tej (1,5%-os zsírtartalmú) hozzáadásával 12 darab sütemény készíthető. |
Gyártó címe
Dr. Oetker Kft., 9241 Jánossomorja, Franck u. 38-40.
Tárolás
Minőségét megőrzi a zárófedélen jelzett hónap végéig. Száraz, hűvös helyen tartandó!
További leírás
Ínycsiklandó receptek: Dr. Oetker SütniJó!
Kapcsolat
Dr. Oetker Kft., 9241 Jánossomorja, Franck u. 38-40. Receptek, tippek, információk Dr. Oetker Mesterkonyha Tel.: 06-80-638-537 (OET-KER) www.oetker.hu
Biztonsági figyelmeztetés
FIGYELEM! A nyers tészta fogyasztásra nem alkalmas, alapos hőkezelés szükséges!
Receptek
További hozzávalók: 1 db tojás (M-es) 125 ml napraforgóolaj 125 ml tej 1. Előkészítés: A sütőt előmelegítjük. A papírformákat az előkészített tepsibe (kb. 35 x 40 cm) vagy muffin formába tesszük. 2. Tészta elkészítése: A süteményport egy keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a tojást, a kimért napraforgóolajat és a tejet. Konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 percig keverjük. 1 evőkanál csokoládédarabot tegyünk félre a díszítéshez, majd a maradékot egy spatulával egyenletesen keverjük a masszához. A formákba csak akkor kezdjük el a tészta adagolását, ha a sütő elérte a megfelelő hőfokot. 3. Sütés: A tésztát 2 evőkanál segítségével egyenletesen elosztjuk a papírformákban, és a félretett csokoládédarabokkal megszórjuk a tetejét. A tepsit a sütő közepébe toljuk és a muffinokat megsütjük. Alsó és felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve) Légkeveréses sütés: kb. 160°C (előmelegítve) Sütési idő: kb. 20-25 perc Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait! Tipp: Márványos muffin: A csokoládédarabokat vízgőz felett megolvasztjuk. A tésztát a csomagoláson lévő utasítás szerint elkészítjük, és a formákban elosztjuk. Az olvasztott csokoládét a muffinok tetejére csorgatjuk és egy villa segítségével óvatosan a tésztába forgatjuk (márványosra keverjük), majd a megadott ideig sütjük.
Forgalmazó címe
Dr. Oetker Kft., 9241 Jánossomorja, Franck u. 38-40.
Előírt terméknév
Muffin süteménypor. Kevert tészta csokoládéval
Cég címe
9241 Jánossomorja, Franck u. 38-40.
Nutrition Other Text
A termékből 1 darab tojás (M-es), 125 ml napraforgóolaj és 125 ml tej (1,5%-os zsírtartalmú) hozzáadásával 12 darab sütemény készíthető.
Mondja el véleményét!
Hozzászólás írásához kérjük jelentkezzen be!