Összetevők
Kakaópor,20-22% kakaóvaj-tartalomTápanyagok
100 g termékben: | |
---|---|
Energia: | 1517 kJ |
366 kcal | |
Zsír: | 21 g |
amelyből telített zsírsavak: | 13 g |
Szénhidrát: | 8,9 g |
amelyől cukrok: | 0,6 g |
Fehérje: | 20 g |
Só: | 0,08 g |
Allergiával kapcsolatos információk
Glutént tartalmazó gabonafélék:Tartalmazhat
Tojás:Tartalmazhat
Tej:Tartalmazhat
Diófélék:Tartalmazhat
Gyártó címe
Dr. Oetker Magyarország Élelmiszer Kft. 9241 Jánossomorja Franck u. 38-40.
Elkészítés és felhasználás
Felhasználási javaslat: Sütemények tésztáihoz, krémekhez, töltelékekhez, bevonatokhoz.
Tárolás
Száraz, hűvös helyen tartandó!
Tárolási típus
Szobahőmérsékletű
További leírás
SOS Gyermekfalu Magyarország - Támogatjuk a családot
Kapcsolat
Dr. Oetker Magyarország Élelmiszer Kft. 9241 Jánossomorja Franck u. 38-40. Receptek, tippek, információk Dr. Oetker Mesterkonyha Tel.: 06-80-638-537 (OET-KER) www.oetker.hu
Termék információk
A prémium minőségű, cukrozatlan Dr. Oetker Holland Kakaóport kifejezetten sütéshez javasoljuk. Magas kakaóvaj-tartalmának, intenzív vörösesbarna színének és telt ízének köszönhetően ideális minden kakaós és csokoládés sütemény készítéséhez. A sütés mellett természetesen desszertek, forró csoki, kakaós italok készítéséhez is kiválóan használható.
Receptek
Receptjavaslat: Márványos kuglóf Hozzávalók: • 4 tojás • 300 g porcukor • 100 ml napraforgóolaj • 100 ml tej • 1 tasak Dr. Oetker Sütőpor • 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor • 300 g búzaliszt • 2 evőkanál (kb. 20-25 g) Dr. Oetker Holland Kakaópor sütéshez Előkészítés: A sütőt előmelegítjük. A kuglófformát (22 cm) jól kivajazzuk, majd liszttel hintjük. Elkészítés: A hozzávalókat kimérjük és a kakaópor kivételével mindent egy keverőtálba öntünk, majd kézi robotgéppel (habverő) magas fokozaton, legalább 4 percig keverjük. A kivajazott formában a tészta 2/3 részét egyenletesen elosztjuk, majd a maradék 1/3 részhez hozzáadjuk a 2 evőkanál kakaóport és alaposan elkeverjük. A \"sárga\" tészta tetejére öntjük, tetejét elsimítjuk (márványosabb hatás kedvéért a barna és a sárga tésztát egy villával is átforgathatjuk), majd megsütjük. Alsó-felső sütés: 175°C, előmelegítve Sütési idő: kb. 45-50 perc A sütési idő elteltével a kuglófot a sütőből kivesszük és 10 percig a formában hagyjuk hűlni, majd sütőrácsra fordítjuk. Ha teljesen kihűlt, cukorral meghintve tálaljuk.
Forgalmazó címe
Dr. Oetker Magyarország Élelmiszer Kft. 9241 Jánossomorja Franck u. 38-40.
Előírt terméknév
Holland kakaópor sütéshez
Cég címe
9241 Jánossomorja Franck u. 38-40.
Mondja el véleményét!
Hozzászólás írásához kérjük jelentkezzen be!