Összetevők
KukoricakeményítőTápanyagok
100 g termékben: | |
---|---|
Energia: | 1471 kJ |
346 kcal | |
Zsír: | 0,0 g |
- amelyből telített zsírsavak: | 0,0 g |
Szénhidrát: | 86 g |
- amelyből cukrok: | 0,0 g |
Fehérje: | 0,5 g |
Só: | 0,04 g |
Allergiával kapcsolatos információk
Glutént tartalmazó gabonafélék:Nem tartalmaz
Tojás:Tartalmazhat
Tej:Tartalmazhat
Diófélék:Tartalmazhat
Gyártó címe
Dr. Oetker Kft., 9241 Jánossomorja, Franck u. 38-40.
Elkészítés és felhasználás
Sütemények és torták tésztájának omlósabbá tételéhez, levesek, szószok és főzelékek sűrítéséhez. Felhasználás süteményekhez: A receptben megadott liszt mennyiség 1/3 részét Dr. Oetker Étkezési keményítővel helyettesítjük. A sütemények és torták tésztája így könnyű és omlós lesz, és sokáig megtartja formáját. Felhasználás levesekhez, szószokhoz és főzelékekhez: A Dr. Oetker Étkezési keményítőt kevés hideg folyadékkal csomómentesen elkeverjük, habverővel a forró ételhez adjuk, majd kevergetés közben újra felforraljuk. Piskóta tészta és kevert tészta (pl.: tortalapok, márványsütemény): Hozzávalók: A receptben megadottak.; Dr. Oetker étkezési keményítő: A liszt 1/3 részét helyettesítjük keményítővel. Vágható gyümölcsréteg tortákba (pl.: feketeerdő torta): Hozzávalók: 300-500 g előkészített gyümölcs, 250 ml gyümölcslé/bor/víz, cukor ízlés szerint; Dr. Oetker étkezési keményítő: 30 g (kb. 2 púpos evőkanál). Gyümölcsös töltelék aprósüteményekbe (pl.: linzer, képviselőfánk): Hozzávalók: 250 g előkészített gyümölcs, 200 ml gyümölcslé/bor/víz, cukor ízlés szerint; Dr. Oetker étkezési keményítő: 20 g (kb. 2 csapott evőkanál). Desszertek (pl.: borkrém, felfújt): Hozzávalók: 500 ml tej/bor/gyümölcslé, cukor és egyéb fűszerek ízlés szerint; Dr. Oetker étkezési keményítő: 35 g (kb. 3 csapott evőkanál). Édes és pikáns mártások (pl.: vaníliaszósz, barna mártás): Hozzávalók: 500 ml gyümölcslé/tej/bor/víz/szószalap, cukor vagy egyéb fűszerek ízlés szerint; Dr. Oetker étkezési keményítő: 15 g (kb. 1 púpos evőkanál). Levesek (pl.: paradicsomleves, krémlevesek): Hozzávalók: 250 g előkészített zöldség, 500 ml víz/tej/gyümölcslé/levesalap, cukor vagy egyéb fűszerek ízlés szerint; Dr. Oetker étkezési keményítő: 20 g (kb. 2 csapott evőkanál). Főzelékek (pl.: borsófőzelék, lencsefőzelék): Hozzávalók: 500 ml főzelékalap; Dr. Oetker étkezési keményítő: 25-30 g (kb. 2 púpos evőkanál).
Tárolás
Minőségét megőrzi a zárófedélen jelzett hónap végéig. Száraz, hűvös helyen tartandó!
Tárolási típus
Szobahőmérsékletű
Kapcsolat
Dr. Oetker Kft., 9241 Jánossomorja, Franck u. 38-40. Receptek, tippek, információk Dr. Oetker Mesterkonyha Tel.: 06-80-638-537 (OET-KER) www.oetker.hu
Termék információk
A Dr. Oetker gluténmentes étkezési keményítő sokféleképpen használható. A tésztákat finoman omlóssá, a szószokat, leveseket, főzelékeket pedig tökéletes állagúvá varázsolja.
Receptek
Receptötletek: Vaníliasodó Hozzávalók: 500 ml tej, 3 evőkanál kristálycukor, 3 darab tojássárgája (M-es), 1 evőkanál Dr. Oetker Étkezési keményítő, 1 csomag Dr. Oetker Vanillincukor, csipet só Elkészítés: Kimérünk 200 ml tejet, majd a cukrot, a tojássárgáját, a keményítőt, a vanillincukrot, sót hozzáadjuk és kézi habverővel csomómentesre keverjük. A maradék tejet (300 ml) felforraljuk, majd forrás után az előzőleg kikevert masszát óvatosan a tejbe keverjük. Alacsony hőfokon állandó keverés közben az egészet addig főzzük, míg besűrűsödik. Pl.: Mákos guba vagy somlói galuska mellé tálaljuk. Brokkoli krémleves Hozzávalók: Kb. 500 g brokkoli, 2 evőkanál olaj, 1 közepes fej vöröshagyma, 1 közepes burgonya, 2 gerezd fokhagyma, 500 ml víz, 200 ml főzőtejszín, 1 evőkanál Dr. Oetker Étkezési keményítő, 400 ml víz, ételízesítő, só, bors, ízlés szerint petrezselyemzöld Elkészítés: A zöldségeket tisztítsuk meg, majd vágjuk darabokra. A hagymát és a fokhagymát olajon pirítsuk meg, tegyük hozzá a rózsáira szedett brokkolit és a feldarabolt burgonyát. Öntsünk hozzá 500 ml vizet és főzzük puhára. Botmixerrel pépesítsük, majd tegyük vissza a tűzhelyre és ízlés szerint fűszerezzük meg. A tejszínt a keményítővel és 400 ml vízzel, kézi habverővel keverjük simára, majd habarjuk be vele a levest. 2-3 percig folyamatos keverés mellett, alacsony hőfokon főzzük tovább (ne forraljuk). Levesgyönggyel vagy reszelt sajttal tálaljuk.
Forgalmazó címe
Dr. Oetker Kft., 9241 Jánossomorja, Franck u. 38-40.
Előírt terméknév
Étkezési keményítő
Cég címe
9241 Jánossomorja, Franck u. 38-40.
Mondja el véleményét!
Hozzászólás írásához kérjük jelentkezzen be!