Összetevők
Cukor,Savanyúságot szabályozó anyag (citromsav (E 330)),Tartósítószerek (nátrium-benzoát (E 211), kálium-szorbát (E 202))Gyártó címe
Dr. Oetker Kft., 9241 Jánossomorja, Franck u. 38-40.
Tárolás
Minőségét megőrzi a tasakon jelzett hónap végéig. Száraz, hűvös helyen tartandó!
Tárolási típus
Szobahőmérsékletű
Kapcsolat
Dr. Oetker Kft., 9241 Jánossomorja, Franck u. 38-40. Receptek, tippek, információk Dr. Oetker Mesterkonyha Tel.: 06-80-638-537 (OET-KER) www.oetker.hu
Termék információk
A Dr. Oetker Befőtt- és szörptartósító hozzáadásával könnyedén készíthető befőtt vagy szörp, így használata gyors és egyszerű.
Receptek
Adagolás befőtt készítéshez: 3,5-4 kg gyümölcs (előkészítve mérjük le), 450-600 g cukor, 2 liter víz, 1 tasak Dr. Oetker Befőtt- és szörptartósító. Cukor helyett édesítőszerrel is elkészíthető. Kis mennyiségben adagolt édesítőszer használata esetén a felöntőlé mennyisége kevesebb lesz: kb. 3 kg gyümölcs tartósítására lesz elegendő. Elkészítés: A gyümölcsöt alaposan mossuk meg, szükség szerint hámozzuk, majd daraboljuk fel. A tasak tartalmát a kimért cukorral vagy édesítőszerrel 2 liter vízben keverjük el, majd egy főzőedényben forraljuk fel. Az előkészített gyümölcsöt két részletben tegyük a forrásban lévő szirupba, és újra forrásig főzzük benne. A gyümölcsöt töltsük az üvegekbe, majd a forró szirupot merjük rá a gyümölcsre úgy, hogy az teljesen ellepje. Az üvegeket celofánnal és csavaros tetővel azonnal zárjuk le, majd legalább 5 percre állítsuk fejre. Az elkészült befőttet szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni, majd száraz, hűvös helyen tároljuk. Adagolás szörp készítéshez: 4,5 liter gyümölcslé (kipréselt gyümölcsből), 2,5 kg cukor, 1 tasak Dr. Oetker Befőtt- és szörptartósító. Elkészítés: Mérjük ki a gyümölcslevet és a cukrot, majd tegyük egy nagy főzőedénybe. Adjuk hozzá a tasak tartalmát, majd folyamatos keverés mellett, közepes hőfokon, addig melegítsük, amíg a cukor teljesen felolvad (ne forraljuk). Az alaposan elmosott, lecsepegtetett szörpös üvegeket töltsük peremig, majd celofánnal és csavaros tetővel zárjuk le. Az üvegeket szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni, majd száraz, hűvös helyen tároljuk. Tippek: - A barnulásra hajlamos gyümölcsöt feldolgozásig tegyük enyhén citromos vízbe. - A befőtt készítéséhez mindig ép és egészséges, ne túlértett gyümölcsöt használjunk. - Az ivólevek tartósításához alkalmazzuk a szörpelkészítés folyamatát. - A gyümölcs fajtájától függően a szörpöt Dr. Oetker Citromsavval ízesíthetjük. - A már felbontott befőttet vagy szörpöt tároljuk hűtőszekrényben. - További tippek, javaslatok: www.befozok.hu oldalon.
Forgalmazó címe
Dr. Oetker Kft., 9241 Jánossomorja, Franck u. 38-40.
Előírt terméknév
Befőtt-és szörptartósító
Cég címe
9241 Jánossomorja, Franck u. 38-40.
Mondja el véleményét!
Hozzászólás írásához kérjük jelentkezzen be!