Összetevők
Búzaliszt,Cukor,Kukoricakeményítő,Térfogatnövelő szerek (glükono-delta-lakton, nátrium-karbonátok),Aroma,Savanyúságot szabályozó anyag (kálcium-foszfátok),Színezék (karotinok),Étkezési sóTápanyagok
Elkészített aranygaluskában: 100 g | Elkészített aranygaluskában: 1 darab (kb. 102 g) | %* | |
---|---|---|---|
Energia: | 1151 kJ | 1174 kJ | |
275 kcal | 280 kcal | 14 | |
Zsír: | 13 g | 13 g | 19 |
- amelyből telített zsírsavak: | 4,2 g | 4,3 g | 22 |
Szénhidrát: | 32 g | 33 g | 13 |
- amelyből cukrok: | 13 g | 13 g | 14 |
Rost: | 1,0 g | 1,0 g | |
Fehérje: | 5,9 g | 6,0 g | 12 |
Só: | 0,44 g | 0,45 g | 8 |
A termékből 575 ml tej (1,5% zsírtartalmú), 110 g margarin (72% zsírtartalmú), 1 tojás (M-es), 100 g dió és 20 g cukor hozzáadásával 12 db készíthető. | |||
*Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ/2000 kcal) |
Allergiával kapcsolatos információk
Tojás:Tartalmazhat
Tej:Tartalmazhat
Búza:Tartalmaz
Gyártó címe
Dr. Oetker Kft., 9241 Jánossomorja, Franck u. 38-40.
Tárolás
Minőségét megőrzi a zárófedélen jelzett hónap végéig. Száraz, hűvös helyen tartandó!
Tárolási típus
Szobahőmérsékletű
Kapcsolat
Dr. Oetker Kft., 9241 Jánossomorja, Franck u. 38-40. Receptek, tippek, információk Dr. Oetker Mesterkonyha Tel.: 06-80-638-537 (OET-KER) www.oetker.hu
Termék információk
Kelesztés nélküli tészta sütőformával
Márka információk
Ínycsiklandó receptek: Dr.Oetker sütnijó!
Receptek
További hozzávalók: Tésztához: - 75 ml tej - 60 g lágy margarin - 1 db tojás (M-es) Forgatáshoz: - 50 g olvasztott margarin - 100 g őrölt dió - 20 g cukor Vanília ízű desszertöntethez: - 500 ml tej Alsó és felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve) Légkeveréses sütés: kb. 160°C (előmelegítve) Sütési idő: kb. 23-25 perc Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait! Előkészítés: A papírformát az előírásnak megfelelően összehajtjuk. A sütőt előmelegítjük. Tészta elkészítése: A tasak tartalmát egy magas falú keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tejet, a margarint és a tojást. Konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kezdetben alacsony, majd kb. 3 percig a legmagasabb fokozaton sima állagú tésztává dolgozzuk. A nyers tészta fogyasztásra nem alkalmas, alapos hőkezelés szükséges! Formázás: A tésztát a lisztezett felületen rúd alakúra formázzuk, majd a tésztakártyával 12 részre osztjuk. A tésztadarabokból golyókat készítünk. Az őrölt diót és a cukrot összekeverjük. A golyókat egyesével az olvasztott margarinba mártjuk, majd a diós keverékbe hemperegtetjük. A papírformában egyenletesen elosztjuk a golyókat. Amennyiben marad, a tetejére csorgatjuk a margarint és végül megszórjuk a cukros dióval. Sütés: A sütőformát a külső középső részében lévő rácsra tesszük, és a süteményt megsütjük. Vaníliaízű desszertöntet: Az 500 ml tejet egy főzőedénybe öntjük, majd egy kézi habverővel hozzákeverjük a desszertöntetport. Folytonos keverés közben az egészet felforraljuk. Tálalás előtt a kész desszertöntetet alaposan átkeverjük. Tálalás: Az elkészített desszertöntetet az aranygaluska mellé tálaljuk.
Forgalmazó címe
Dr. Oetker Kft., 9241 Jánossomorja, Franck u. 38-40.
Előírt terméknév
Süteményport aranygaluska készítéshez
Cég címe
9241 Jánossomorja, Franck u. 38-40.
Nutrition Other Text
A termékből 575 ml tej (1,5% zsírtartalmú), 110 g margarin (72% zsírtartalmú), 1 tojás (M-es), 100 g dió és 20 g cukor hozzáadásával 12 db készíthető. Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ/ 2000 kcal).
Mondja el véleményét!
Hozzászólás írásához kérjük jelentkezzen be!