Összetevők
Durumbúzadara
Tápanyagok
100 g termék átlagos tápértéke: | |
---|---|
Energia | 1512 kJ/ 357 kcal |
Zsír | 1,8 g |
- amelyből telített zsírsavak | 0,5 g |
Szénhidrát | 71 g |
- amelyből cukrok | 2,2 g |
Rost | 3,3 g |
Fehérje | 12 g |
Só | |
Kenyéregység (1 kenyéregység = 12 g szénhidrát) | 5,9 BE |
Tárolás
Tárolás: száraz helyen.
Tárolási típus
Szobahőmérsékletű
Receptek
Húsos Lasagne recept 4 fő részére: Hozzávalók: 25 dkg DESPAR lasagne-tészta, 30 dkg darált hús, 2 ek. olívaolaj, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1,25 dl vörösbor, bazsalikom, petrezselyem, 50 dkg paradicsompüré, 4 dkg vaj, 4 dkg liszt, 7,5 dl tej, só, bors, szerecsendió, 20 dkg parmezán Húsmártás: Vágja apróra a vöröshagymát és a fokhagymát. Egy serpenyőben pirítsa meg a darált húst az olívaolajon. Adja hozzá a vöröshagymát és a fokhagymát, majd öntse hozzá a vörösbort. Fűszerezze sóval és borssal. Adja hozzá a paradicsompürét. Hagyja rövid ideig forrni. Ízesítse petrezselyemmel és bazsalikommal. Besamel mártás: Egy edényben olvassza fel a vajat. Folyamatos kevergetés mellett adja hozzá és pirítsa aranysárgára a lisztet. Húzza le az edényt a tűzről, habverővel keverje hozzá a tejet, és lassú tűzön hagyja főni 10 percig. Ízesítse sóval, borssal és szerecsendióval. Elkészítés: Tegyen a sütőforma aljára a hús- és a besamelmártásból. Tegye rá az első réteg lasagne-lapot. Kenjen rá egy réteg hús- és egy réteg besamelmártást, majd szórja meg parmezánnal. Ugyanilyen sorrendben rétegezze tovább a tésztát, a mártásokat és a sajtot, majd sütőbe helyezve süsse 180°C-on 25-30 percig.
Forgalmazó címe
SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. H-2060 Bicske SPAR út
Előírt terméknév
Durum száraztészta
Mondja el véleményét!
Hozzászólás írásához kérjük jelentkezzen be!