Tápanyagok
100 g termékben | |
---|---|
Energia | 1452 kJ/ 343 kcal |
Zsír | 1,1 g |
amelyből telített zsírsavak | 0,3 g |
Szénhidrát | 67,7 g |
amelyből cukor | 4,2 g |
amelyből keményítő | 63,5 g |
Élelmi rost | 3,9 g |
Fehérje | 13,5 g |
Só | 0,03 g |
Egyéb információk
Gluténérzékenyek számára nem ajánlott. Nettó töltőtömeg: 1000 g
Gyártó címe
Celldömölki Malom Kft. 9500, Celldömölk, Nemesdömölki út 17. www.czellimalom.hu info@czellimalom.hu
Tárolás
Minőségét megőrzi: Lásd a csomagolás tetején Száraz, hűvös helyen tárolandó.
Tárolási típus
Szobahőmérsékletű
Kapcsolat
Celldömölki Malom Kft. 9500, Celldömölk, Nemesdömölki út 17. www.czellimalom.hu info@czellimalom.hu
Termék információk
Prémium magyar búzaliszt, amely felejthetetlen ízt és csodálatos textúrát biztosít az ételnek.
Márka információk
Búza, csak a legjobb termőterületekről Azt valljuk, hogy a liszt és az idő a kenyér valódi lelke. Magyar tulajdonú családi malomként lisztjeinket saját forrásból származó, válogatott búzából készítjük, hagyományos módon, klasszikus őrléssel. A Czelli Malom minden termékének minőségét saját laboratóriumunkban folyamatosan ellenőrizzük, a beszállított búzától a kenyérbe, süteménybe kerülő lisztig. Családunk garanciát vállal arra, hogy csak a legjobb minőségű, GMO mentes alapanyagot dolgozzuk fel, 100%-ban természetes búzából. Dorogi Melinda Tulajdonos
Receptek
Babusgatós kenyér, ahogy Soproni Attila a Csepregi Pékségben készíti Hozzávalók -1 kg C2-es Czelli Kenyérliszt - 7,5 dl víz - 250 g aktív, természetes kovász - 25 g só Elkészítés A kenyérliszthez hozzáadjuk a vizet, a kovászt és egynemű tésztává gyúrjuk. A dagasztás vége felé adjuk hozzá a sót. 45-60 perc pihentetés után első tészta hajtogatást végzünk, majd óránként ezt megismételjük, összesen háromszor. Az utolsó hajtogatás után pihentetjük 60 percet, majd előformázzuk (gömbölyű tésztát készítünk). Ezután megint pihentetjük a tésztánkat 30 percig. Ezt követően végső formát alakítunk ki, amely lehet vekni vagy cipó, figyeljünk arra, hogy ekkor már a gázokat ne nyomjuk ki a tésztából. A tésztát 1-2 óra kelesztés után készre sütjük. Vagy ha később szeretnénk elkészíteni, akkor hűtőbe is tehetjük, és 5-6°C-on akár 12-24 óra múlva is elkezdhetjük a készre sütést. A sütési idő 40 perc, melyet előmelegített sütőben 250°C-on kezdjük, párásított térben, majd az idő felénél a hőfokot visszatesszük 210-220°C-ra. Hagyjuk kihűlni és élvezzük az ízletes és ropogós búzakenyerünket.
Előírt terméknév
Kenyérliszt
Cég címe
9500, Celldömölk, Nemesdömölki út 17.
Származási nyilatkozat
Magyar termék
Mondja el véleményét!
Hozzászólás írásához kérjük jelentkezzen be!